MARIÑEIROS POR UN DÍA
Alumnos de 5º e 6º de Primaria
Hoxe imos ir a FERROL
A facer de mariñeiros
Comenzaremos no porto vendo e analizando os barcos de pesca e tamén os aparellos que levan para pescar.
Despóis pasamos a lonxa onde un atento señor explicounos que se fai co peixe e mariscos dende que os barcos o descargan.
Pasamos a uns conxeladores e a unha depuradora dos bivalvos.
Tamén tivemos nas nosas mans diferentes especies de moluscos e peixes.
O seguinte paso era ir a un mercado do peixe onde as peixeiras ensináronos: os polvos, as raias, lubinas, douradas, calamares, chocos, langostas, percebes, ostras, mexilóns...e un sinfín de peixes e mariscos.
E para rematar o día mariñeiro fomos a unha degustación de productos do mar.
O menú consistiu en: 1º prato. Un anaco de pescada con tomate cherry á prancha
2º prato. Hamburguesa de pescado
Postre . Iogurt de vainilla.